2023-05-21 Succesvolle 1e stap naar een duurzamer Noordlaren met ons zonnedak!

Beste leden van de Dorpscoöperatie Noordlaren,
Vanaf 30 juli 2020, alweer bijna een jaar, dragen we bij aan een duurzamer Noordlaren door samen met 28 huishoudens en bedrijven te participeren in het collectief zonnedak op de boerderij aan de Zuidlaarderweg 73. De 180 zonnepanelen produceren volop groene stroom, mooi moment voor een jaaroverzicht. Daarnaast smaakt dit initiatief naar meer! Het is een succesvolle start voor meer lokale energieprojecten in Noordlaren. De Dorpscoöperatie heeft plannen voor laadpalen, inclusief een elektrische deelauto. Ook een vervolg met meerdere collectieve zonnedaken zou fantastisch zijn! Deze plannen willen we wederom samen met jullie en andere enthousiaste dorpsgenoten uitwerken en realiseren. Hierover verderop in deze nieuwsbrief meer. Eerst een overzicht van de huidige status van ons zonnedak.

Ons zonnedak heeft tot nu toe al meer dan 40MegaWh groene stroom geleverd, zie onderstaand overzicht. Dit is het gemiddeld jaarverbruik van meer dan 12 huishoudens. Hiermee hebben we 28.000 Kg CO2 reductie gerealiseerd. Kortom, een zeer succesvol 1e jaar!! Jullie kunnen online de werking van het zonnedak volgen via www.sunnyplaces.com. De inlogcode is eerder per mail verstrekt.